Sølvi Edvardsen er en av Norges ledende koreografer, med et omfattende kunstnerskap bak seg, og de siste 40 årene har hun laget over 100 koreografier. Edvardsens kunstnerskap startet i 1980 med Ilddråpen, for Collage Dansekompani, hvor hun fortsatte og koreografere i de neste 15 årene. Med forestillingen Kimen i 1984 var hun den første koreografen til å motta Kritikerprisen. Edvardsen har også skapt flere forestillinger for Nasjonalballetten, Carte Blanche, Oslo Dance Ensemble, Festspillene i Bergen og NRK, for å nevne noe.  

Sølvi Edvardsens kunstnerskap har en tydelig signatur, hvor særlig østlige danse- og bevegelsestradisjoner har vært en koreografisk motivasjon og inspirasjon. Hennes innflytelse på det norske dansekunstfeltet har vært betydelig.

Dybdeintervju
Vi anbefaler alle å se på dybdeintervjuet med Sølvi Edvardsen fra Dansearkivet hvor hun blant annet forteller om sin vei inn i dans via tekstilkunst, om ”billedskaping” som metodikk og østlige danse- og bevegelsestradisjoner som koreografisk motivasjon. Hun beskriver årene i Collage Dansekompani, utviklingen fra danser til koreograf og om utfordrende arbeidsvilkår i yrket med referanse til spesifikke koreografier og mye mer. En gyllen mulighet til å friske opp hukommelsen eller lære noe du ikke allerede visste om en av dem som har "skrevet" dansehistorie: http://www.danseinfo.no/dansearkivet/intervjuer/2862-solvi-edvardsen

Sølvi Edvardsen portrett
Foto: Mona Gundersen