Med de nye retningslinjene, hvor det er mulig å samle 50 mennesker til offentlige arrangementer, er det flere scener, teatre og institusjoner i dansekunstfeltet som har funnet kreative løsninger og så smått begynt å åpne dørene for publikum og kunstnere igjen.

Blant dem er DansiT og Babel visningsrom for kunst i Trondheim som legger til rette for at publikum kan se forestillingene fra utsiden. RAS - Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes arrangerer utendørsforestilling i naturskjønne omgivelser på Tungenes fyr og Tou scene i Stavanger har åpnet opp for kunstnerresidens. Både Black Box teater og Dansens Hus åpner også forsiktig dørene for ulike publikumsarrangementer og Den Norske Opera & Ballett åpner blant annet med ballett på Operataket. Carte Blanche har den siste tiden vist forestillinger for et fysisk publikum, både i scenerom og utendørs.

Korona-tilpassede dansefestivaler
Grunnet situasjonen vi er i har endel dansefestivaler utsatt festivalen, endret formatet eller så arrangeres de digitalt. Her har vi samlet informasjon om noen av festivalene som arrangeres.

Nye retningslinjer fra 15. juni
Den 15. juni endres retningslinjene og det gis det grønt lys til kulturarrangementer som samler opptil 200 mennesker.

Skjermbilde 2020 06 03 kl. 15.46.45

Foto: Fra Quantum entanglement. Av Björn Guo, Gunhild Løhre og Anna Thu Schmidt