Foto: Petvin Sara

Ada Einmo Jürgensen The Homeless

The Homeless er en høyst personlig beretning om å mislykkes i livet og gang på gang bli offer for seg selv og sine omstendigheter, men samtidig om å reise seg igjen og leve livet videre slik det er ment å leves.

Her utforskes forflytninger i tid og rom, parallelltid og sirkulær dramaturgi. Hva er nå? Hva er i en annen tid? Hva er den virkeligheten du opplever og hva er den virkelige virkeligheten? Finnes den?

Beretningen er fiktiv, men samtidig sterkt inspirert av Heilmann Blinds egne erfaringer gjennom mange generasjoner i det gamle Grønland. Forestillingen er arbeidet fram i tett samarbeid mellom de utøvende og skapende kunstnere.

Forestillingen samler utøvere fra Grønland, Finland, Sverige og Norge; tradisjonsjoiker og forteller Lars Heihka Blind (samisk/svensk), fiolinist og komponist Tuomas Rounkari (finsk), skuespiller og danser Elisabeth Heilmann Blind (inuitt/grøndlansk) og koreograf og sceneinstruktør Ada Einmo Jürgensen (samisk/norsk).

Forestillingen var en del av prosjektet «Indigenenous Traces» Artist residens, med flere opphold i Granö, Sverige i 2018/19, samt en uke med prøver i Rana og en i Vefsn, og til slutt premiere i Granö 24. mai 2019.

Prosjektet var finansiert av «Granö Kulturforening» og «Kulturbryggan» i Sverige. I tillegg kom arbeidsdonasjonene fra Ada Einmo Jürgensen og Tuomma Rounkari, samt kostymer fra Nordland Teater.Medvirkende:
Ada Einmo Jürgensen, Koreograf, Regi
Elisabeth Heilmann Blind, Utøver
Lars Heihka Blind, Forteller, Joik
Tuomas Rounkari, Komponist, FiolinDatoTidStedBilletter
04.07.20212100 Mjaavatnbrygga  
05.07.20211800 Mjaavatnbrygga  
07.07.20211800 Nord Universitet, Nesna  

Vis tidligere forestillinger