© Ludvig Uhlbors

Ludvig Uhlbors (Sverige) KNOCKOUTS

Tre dansere har studert kvinnelige MMA-kamper. I fokus står de øyeblikkene der noen mister bevisstheten. Det er et grenseland mellom poesi og funksjon, skjønnet og vold, basert på bevegelsene til den legendariske fighteren Ronda Rousey og hennes motstandere.

Ronda Rousey var en eksepsjonelt fremgangsrik fighter. Hennes karriere løp hen langs en rekke korte trefninger der hun ofte tilintetgjorde sine motstandere på mindre enn minuttet. Rouseys kamp mot Cat Zingano brakte henne også en verdensrekord. «Den korteste kampen i MMAs historie». Den varte i bare 14 sekunder.

Det er et latterlig argument at jeg liksom skulle være ukvinnelig. Slossing er ikke en manneting, det er en menneskelig ting. Å si at dette er ukvinnelig ... Jeg synes det er en antifeministisk holdning. MMA er dens mest kvinnelige sporten i verden.
- Ronda Rousey

Ludvig Uhlbors er dramatiker, regissør og performancekunstner med en tverrkunstnerisk praksis. Han var senest aktuell med produksjonene SPOR, Arne Næss og fjellets løyndom, Kampen Katastrofefilm og Vandring for Engebøfjellet.

KNOCKOUTS er produsert med støtte fra Kulturrådet, Fond for Lyd og bilde og Fritt ord, i samarbeid med BIT TeatergarasjenMedvirkende:
Ludvig Uhlbors, Regi
Loan Than Ha, Medskapende danser
Hanna Sjöstrand, Medskapende danser
Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Medskapende danser
Carl Nilssen-Love, Scenografi, Kostymer
Randiane Sandboe, LysdesignDatoTidStedBilletter
13.04.20211900 USF Verftet, Bergen  bit-teatergarasjen.no
14.04.20211900 USF Verftet, Bergen  bit-teatergarasjen.no