Foto: Thor Brødeskift

Carte Blanche SOLIDS

Carte Blanche gir liv til en installasjon bygget og koreografert av den visuelle kunstneren Pedro Gómez-Egaña presentert på KODE i Tårnsalen som en del av en storstilt solopresentasjon av artisten. Kompaniets 14 dansere blir både aktører og kulisse i en hybrid mellom performance, visuell kunst og dans.
Utstillingen som helhet inkluderer installasjoner som spenner over to etasjer i KODE 4. SOLIDS leker med romfølelsen og utfordrer våre forestillinger om trygghet og historie. Hva skjer når strukturene du stoler på er i en tilstand av permanent oppløsning? Og hva skjer med tiden når en selv sitter stille og alt rundt er i stadig endring?

Samarbeidet mellom Gómez-Egaña og Carte Blanche utfordrer begrepet om hva en danseforestilling kan være. Installasjonen beveger seg, skreller av lag og åpenbarer seg. Repeterende elementer beveges, strekkes, tøyes, knytes og løses opp. Danserne får ting til å skje: de beveger veggene, manipulerer gjenstander og gir energi og tilstedeværelse til et dynamisk rom som er i stadig utvikling. Utstillingen i tredje etasje er et kinetisk verk i stor skala som stiller spørsmål om museets rolle som kunstrom og historiebærer.

SOLIDS er en meditasjon over at alt som virker solid og varig egentlig er skjørt og midlertidig. Tittelen refererer også til Marshall Bermans bok «All that is Solid melts into air» (som igjen er et sitat fra Marx). Boken handler om opplevelsen av modernitet som en virkelighet hvor ingenting er stabilt og ingenting er det det ser ut som.

Medvirkende:
Pedro Gómez-Egaña, Koreograf, Komponist, Scenografi, Lysdesign, Kostymedesign
Adrian Bartczak, Danser
Timothy Bartlett, Danser
Caroline Eckly, Danser
Lin Van Kaam, Danser
Nadege Kubwayo, Danser
Dawid Lorenc, Danser
Max Makowski, Danser
Daniel Garcia Mariblanca, Danser
Ole Martin Meland, Danser
Guro Rimeslåtten, Danser
Anne Lise Pettersen Rønne, Danser
Noam Eidelman Shatil, Danser
Mathias Stoltenberg, Danser
Irene Vesterhus Theisen, Danser
Bart Callebaut, Teknisk sjef


Vis tidligere forestillinger