Foto: Thor Brødreskift

Carte Blanche But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To)

Som menneske gjør vi valg hele tiden, men de fleste valg vi tar er forutbestemt av samfunnet vi lever i, og vår rolle i det. Vi kjemper mot egne mønstre og motstanden i oss kan være både tragisk og fin på samme tid.  Valgfrihet er vår tidsånds mantra. Men er våre valg, egentlig våre egne valg?

Kanadiske Frédérick Gravel er kjent for å snu opp ned på strukturene i koreografi og inkluderer ofte elementer fra rock og performancekunst i uttrykket sitt.  Gravel har sin bakgrunn fra det levende kunstmiljøet i Montreal, og har etablert seg som en av de fremste eksponentene for den nye, kanadiske dansekunsten.

For Gravel blir forestillingen først skapt i møte mellom mennesker. Scenen blir en arena for et kunstnerisk og sosialt eksperiment der karakterer bygges og viskes ut.

Gravel tenker filmatisk og musikalsk i sine koreografier, og som han selv sier:

-Jeg ser på en koreografisk idé som en melodi, og arbeidene mine kan sammenlignes med å lage en konsert. Jeg lager på en måte musikk ved hjelp av dans. Man kan kanskje si at jeg komponerer linjer som danserne framfører med sin egen stemme, i deres egen toneart”

Bak tittelen Better Ask Forgiveness But Then, We’ll Disappear (I’d Prefer Not To) skjuler det seg et ønske om å fremheve individets rolle i en motsetningsfull verden hvor skyldfølelse og feiring er to sider av samme sak i et håp om at alt har en plan.


Medvirkende:
Frédérick Gravel, Koreograf, Lysdesign
Philippe Brault, Musikk
Indrani Balgobin, KostymedesignDatoTidStedBilletter
26.06.20211800 Harstad kulturhus  

Vis tidligere forestillinger