365 fakta om Danseinformasjonen

 

I 2014 feiret vi 20-årsjubileum. Som nasjonalt informasjonskontor har vi vært vitne til en enorm utvikling i et stadig voksende kunstfelt. Samtidig har vi vokst selv. Men hva vet folk om oss? Hver dag i 2014 publiserte vi  korte fakta om oss selv; hvem vi er, hva vi gjør, hva vi har gjort og hva vi vil gjøre.  

Egentlig.

Ekstremt få har lest disse faktaene. Det er antakelig kun deg, Ida.

Takk for oss.

Dette kom til oss på mail en dag sent i oktober: "Takk Ass! 365 fakta om Danseinformasjonen!!! Min favorittside på hele internettet."

Hver mandag starter vi uken med mandagsmøte kl 0930. Men ikke i dag. Takk gode gud.

En kveld var Sindre på filmpremierefest. Utenfor blant røykerne ble han antastet av en koreograf som ville vite om vi har en spesiell film i videoteket. La oss kalle koreografen Hege Haagenrud. La oss si at vi i Danseinformasjonen alltid er på jobb.

Marianne har den peneste kalkulatoren på Danseinformasjonen.

Vi lanserer nå vårt neste store prosjekt: Andre Dansedag.

Vi har hørt at reven rasket over isen.

Vi har hørt at Jesus danset med Maria M.

Vi har alltid tenkt at om noen er ute på nettsidene våre på Lille Julaften, så har de underlig nok lite annet å holde på med i dag.

En som satt i styret vårt en gang har bursdag i dag.

Før hadde alle datamskinene våre navn. De het dansenavn som Henny og Martha og Pina og sånn. Uten om Randis, da. Hennes het alltid Brahms.
Hun om det.

En gang ble det litt mye gløgg etter et styremøte.

Vi har alltid hatt lang juleferie. I år også. Den begynner i dag kl 1600.

En gang hadde Sigrun bursdag.

I dag er en dansehistorisk dag. Vil lanserer 42 intervjuer med 45 informanter som utgjør 4444 minutter norsk dansehistorie. HER!
Og ikke nok med det - Gerd Kjølaas' plass avdukes foran Dansens Hus kl 1300. Vårt initiativ! 

Vi gir ikke hverandre julepresanger her på jobben. Men vi får av jobben.

Filmen! Hva mener du? Har du ikke sett den? Den har jo ligget ute lenge. Den er jo kjempeinteressant! danseinfo.no/dansearkivet

Vi gjorde et søk på nettsiden vår med søkerordet "hurra". Da kom det opp 5 artikler.

Svenske Sandra Jasmin Lindström som jobbet hos oss til og fra i flere år før hun ble doktor i Sverige (som vi har nevnt tidligere i år)…. Hun var Lucia for oss 3 ganger. Full pakke. Lussekatter, sjokolade, stearinlys, gløgg, rosiner, nøtter, kaker, hvit skjortel og sang.

Før het vi The Norwegian Center for the Art of Dance på engelsk. Vi må inrømme at det er litt lettere med Dance Info Norway.

Herre gud! Vi har glemt at å fortelle at vi har bibliotek! danseinfo.no/bibliotek. Å, nei, det er sant. Vi nevnte det allerede 14. januar. Ja ja.

Fra i dag til den 13. desember er det nordisk informasjonkontor hos oss. Under Ice Hot kommer våre kolegaer fra de andre nordiske landene og er med oss. Sammen for dansen i Norden. Til Dovre faller.

Plutselig, en gang, var det en som ringte og sa takk.

En gang fikk vi et kunstverk av L.U.N. Det var ikke en julegave. Det var den 29. februar 2008. Vi husker det fordi vi ga bort L.U.N. i åpningsgave til Dansens Hus. Kunstverket er laget av kopimaskin, stempel og sprittusj og ble skapt på vårt kontor mens de ventet på å bli overrakt til Dansens Hus.

En gang, eller flere, hadde vi julekort med nisslogo på.

Julenissens dag. En gang hadde vi juletrefest på Scenehuset. Se selv


En gang hadde vi julekort med Ellen Johannessen på. Det har vi ikke flere av, men det var i hvert fall dette bildet.

En gang hadde vi julekort med Patrick King på.

Vi har en tradisjon for å fylle kontoret med amaryllis i desember

Selveste Ida Gudbrandsen som jobbet hos oss med Dansens Dager to ganger er faktisk også en anerkjent poet.

Hvert år får vi en sjokoladekalender fra Christian Ringnes og Eiendomsspar AS som vi leier Scenehuset av. Så også i år. Den går på rundgang. Mandagene er best, for da får tre spise på en gang. Stakars den fjerde.